Afspraak maken?

Klik hierEven voorstellen

Mijn naam is Margreet Muis en ik heb een hele mooie reis door Maleisië inclusief Borneo mogen maken. Maleisië is echt een waar paradijs! De combinatie van het prachtige landschap, de jungle, de bergen, de heerlijke stranden en de heerlijke sfeer die er heerst maken het een fantastische reisbestemming! Ik stelde al vele reizen samen naar de wensen van de klant.


Voor wie geschikt

Voor iedereen die op eigen gelegenheid Maleisië wil ontdekken. Weinig reiservaring? Geen probleem! Wij helpen u om alles helemaal zorgeloos te gaan beleven! Maleisië is ook een uitstekend land om te 'beginnen' met de Azië-ervaring. Autorijden in Maleisië is heel goed te doen.Hoogtepunten

Kuala Lumpur, Malacca,  Cameron Highlands, Taman Negara, Kuantan, Kota Bharu en Penang.Eigen ervaring

Deze reis is samengesteld door eigen ervaringen. We hebben er bewust voor gekozen om in sommige plaatsen een extra overnachting in te plannen zodat er genoeg tijd is om optimaal te genieten. Maar alles is 'op maat' aan te passen. Ook is het mogelijk om deze reis te verlengen met Borneo.

Uw reis begint hier
Dag
1

Vlucht Amsterdam -> Kuala Lumpur

We vertrekken met een nachtvlucht vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur.Dag
2

Kuala Lumpur

Na aankomst in de vroege morgen op Kuala Lumpur Airport gaan we per transfer naar het hotel waar we 1 nacht verblijven.
De rest van de dag hebben we de tijd om Kuala Lumpur te bezoeken.Tip

"Breng een bezoek aan de Petronas Twin Towers, je hebt hiervandaan en spectaculair uitzicht over Kuala Lumpur!"Dag
3

Kuala Lumpur -> Malacca 145 km

Vandaag starten we de rondreis door West-Maleisië. De door ons vooraf gereserveerde huurauto wordt rond 10 uur bij het hotel afgeleverd.
Malacca is een historische stad met vele herinneringen aan de Portugese, Engelse en vooral ook de Nederlandse overheersing. 
De Nederlandse erfenis is 'Dutch Square' met het 'Stadhuys'. En we hebben nog wat tijd over om lekker te winkelen in Jonkerstraat.
We slapen 1 nacht in Malacca.Dag
4

Malacca -> Cameron Highlands 388 km

Vroeg op pad want we hebben vandaag een aardige autorit voor de boeg richting de Cameron Highlands. We maken af en toe een stop om te genieten van de uitzichten over de theevelden. Na aankomst in het hotel kunnen we nog genieten van de prachtige omgeving.
De volgende dag gaan we de bezienswaardigheden van het voormalige Britse vakantieoord bezoeken zoals; markten en boerderijen.Dag
5 - 6

Cameron Highlands -> Taman Negara 331 km

We rijden in ongeveer 5 uur van de Cameron Highlands naar de jungle van de Taman Negara.
Aangekomen in Kuala Tahan laten we de auto achter op de parkeerplaats. We stappen met al onze bagage aan boord van een 'longtailboot' die ons door het prachtige regenwoud van de Taman Negara naar het resort brengt waar we de komende 2 nachten verblijven. Onderweg passeren we dorpjes en zien we allerlei dieren om ons heen zoals ijsvogels, apen en waterbuffels. We kijken onze ogen nu al uit.

's Avonds maken we nog een wandeling door de jungle. Wat een prachtige omgeving!!

De volgende ochtend maken we onder leiding van een gids een korte wandeling in de omgeving met als hoogtpunt (letterlijk en figuurlijk) de 'Canopy walk-way'. Dit is een hangbrug die tussen de hoge boomtoppen inhangt en waarover we al balancerend heen lopen.
Onderweg laten we ons door de gids vertellen over de flora en fauna in dit gebied.
Na de lunch maken we nog een boottochtje naar Lata Berkoh waar we een heerlijke verkoelende duik in de rivier nemen.

Dit jungle-avontuur is werkelijk fantastisch om mee te maken!!Tip

"Maak een georganiseerde excursie met een gids die je heel boeiend over alles van de Taman Negara kunt vertellen. "Dag
7 - 8

Taman Negara -> Kuantan 253 km

We gaan na het ontbijt weer met de boot terug naar onze huurauto en gaan op weg naar de Oostkust. Onderweg maken we een stop bij de Sungai Pandan-waterval en rusten lekker uit in een schitterende omgeving. Aangekomen in Kuantan brengen we de rest van de dag door in de omgeving van ons resort.
De volgende dag bezoeken we de stad Kuantan om ons te vermaken in de diverse winkelcentra en gaan hierna lekker relaxen aan het strand.Dag
9

Kuantan -> Kuala Terengganu 167 km

Langs de kust vervolgen wij onze reis naar Kuala Terengganu. We passeren kleine dorpjes, traditionele marktjes en lokale moskeeën. In Kuala Terengganu bezoeken we het gezellige Chinatown en het Staatsmuseum. Dit is het grootste museum van Zuid-Oost-Azië.Tip

"Breng een bezoek aan het schildpaddencentrum bij Cherating."Dag
10 - 11

Kuala Terengganu -> Kota Bharu 162 km

We gaan op weg naar Kota Bharu; 'de schatkist van de traditionele Maleise cultuur en kunstnijverheid'. Op de vele markten zien we o.a. prachtige vliegers, batiks en zilverwerk. We verblijven hier 2 nachten zodat we de tijd hebben om deze mooie omgeving te verkennen.Dag
12 - 13

Kota Bharu -> Belum Rainforest 431 km

We gaan vroeg op pad vandaag om zo genoeg tijd te kunnen doorbrengen in de jungle van het Noorden; Belum Rainforest. Het is een onontdekte jungle en het grenst aan het Thaise Hala Bala National Park waardoor de verscheidenheid aan dieren vanwege de uitwisseling tussen de 2 parken groot is. 
Er zijn vele excursies te maken zowel per boot als te voet. Als we een beetje geluk hebben treffen we er olifanten en schildpadden aan.
We verblijven 2 nachten bij het Rainforest.Dag
14 - 15

Belum Rainforest -> Penang 170 km

Onderweg naar het schiereiland Penang stoppen we bij het orang-oetang onderzoekscentrum en het Orang Utan Island. Over de lange brug rijden we naar het mooie schiereiland Penang waar we 2 overnachtingen zullen maken in de hoofdstad Georgetown. Hier kunnen we heerlijk eten, shoppen en wandelen. Met de auto verkennen we het eiland verder want er is hier veel cultuur te snuiven.Dag
15

Penang -> Amsterdam

De laatste dag van de mooie reis is alweer aangebroken en we leveren de huurauto in op de luchthaven van Penang. Hier vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Kuala Lumpur om daar over te stappen op de terugvlucht naar Amsterdam Schiphol.Dag
16

Aankomst Amsterdam Schiphol

Reacties op deze reis

Jan en Tineke de Wit

Na Thailand stond nu Maleisië op ons programma. We hebben samen met de Expert in Reizen mooie reis samengesteld. Zelf met de auto rijden is in Maleisië heel goed te doen. De Taman Negara was voor het hoogtepunt. Met een bootje over de rivier naar het resort wat schitterend gelegen is. De verlenging op Langkawi was werkelijk een paradijs!

Familie van Wilde

Maleisië was onze eerste ervaring met Azië en heeft ons hart gestolen. Goede hotels onderweg en zelf met de auto gereden, alles was goed verzorgd. De volgende bestemming in Azië is ook al weer geboekt bij de Expertinreizen.Vanaf € 1895,- p.p.

Inclusief vluchten, 15 overnachtingen (middenklasse hotels) en 14 dagen autohuur (Ford Fiesta of gelijkwaardig).
Het is tevens mogelijk om (tegen een toeslag) deze reis te maken in eersteklasse of deluxe hotels.

Klik hier voor meer informatie en vraag een offerte aan! Voor vele mensen hebben wij al een onvergetelijk mooie reis mogen samenstellen!

Expert in ….. is een onderdeel van VakantieXperts de Groot.

 

VakantieXperts de Groot bestaat ruim 55 jaar en heeft 3 reisbureaus in Vlaardingen en in Maassluis. Wij zijn een franchise reisbureau en aangesloten bij de keten VakantieXperts.

 

Ons reisbureau is verkozen tot Beste Reisbureau van Zuid-Holland en de keten VakantieXperts is onlangs verkozen tot beste online reisbureau-keten door Zoover.

 

Wij hebben Experts in dienst die verstand hebben van alle bestemmingen over de hele wereld. Wij stellen graag jouw droomvakantie samen!

Maak een afspraak met ons en
wij vertellen alles over deze reis.

Bel ons 010-4752500
of stuur een e-mail:


Langskomen kan natuurlijk ook:Je vindt ons in Vlaardingen en Maassluis:
VakantieXperts de Groot
Billitonlaan 10
3131 LK Vlaardingen
010-4348677
vlaardingen@vx.nl
VakantieXperts de Groot
Dr. Kuyperkade 6
3142 GB Maassluis
010-3030227
maassluis@vx.nl

Terug omhoog