Afspraak maken?

Klik hier
Even voorstellen

Onze vakantiexperts zijn echte Amerika-fans en hebben een groot gedeelte van Amerika met eigen ogen gezien.

Een rondreis langs de Westkust is zeker één van de favorieten. Binnen een beperkt stuk van Amerika vind je onvoorstelbaar veel verschillende landschappen afgewisseld met totaal andere steden.  Auto rijden is heel relaxed over de goede wegen en er zijn alleen maar prima auto's te huur.
Kortom een zéér afwisselende reis met heel veel hoogtepunten!Hoogtepunten

Beginpunt San Francisco en eindpunt Las Vegas.
Excursie naar Antelope Canyon.
Bezoek aan de Nationale Parken: Yosemite, Sequoia, Death Valley, Zion, Bryce Canyon, Grand Canyon.Verblijf

Het verblijf tijdens deze reis is in middenklasse hotels. In de reis staan voorbeelden van hotels. Mochten deze niet meer beschikbaar zijn dan zorgen wij voor een goed alternatief.
Verblijf in luxere hotels? Geen probleem, wij zoeken het uit!Eigen ervaring

Deze reis is samengesteld door eigen ervaringen. We hebben er bewust voor gekozen om in sommige plaatsen/parken een extra overnachting in te plannen zodat er genoeg tijd is om optimaal te genieten. Maar alles is 'op maat' aan te passen.Voor wie geschikt

Voor iedereen die zelf West-Amerika per huurauto wil ontdekken.

Geen ervaring met autorijden in het buitenland? Geen probleem!  In de USA rijden ze heel erg netjes en heb je meer ruimte dan bij ons.  Als je een complete reis bij ons reserveert zorgen wij zelfs voor een door ons beschikbaar gestelde, Nederlandstalige Tomtom (zolang voorraad strekt).

Uw reis begint hier
Dag
1-3

San Francisco

We beginnen onze reis in de trendy stad San Francisco.

Hier brengen we een bezoek aan het gevangeneneiland ‘Alcatraz’.
( als u dat wilt reserveren wij vooraf tickets want ter plaatse zijn ze bijna altijd uitverkocht)

Al slenterend door de stad komen we langs Fisherman’s Wharf en maken we een ritje met de beroemde Cable tram door o.a. Chinatown.

’s Middags (bij onbewolkt weer) huren we fietsen om de wereldberoemde Golden Gate Bridge over te rijden. We nemen de pont aan de overkant en varen met de fietsen erop terug.

We slapen 3 nachten in hotel Whitcomb.Tip

"Neem altijd een vest of jack mee voor onderweg! In San Francisco kan het namelijk best fris zijn. Stel een bezoek aan de Golden Gate bridge niet uit als het mooi weer is, de dag erna ligt hij misschien wel verscholen in de mist."Dag
4-5

San Francisco -> Yosemite National Park 300 km

Nadat we de vooraf gereserveerde huurauto ophalen rijden we op ons gemak richting Yosemite National Park.

Adembenemend zijn de uitzichten, watervallen, gletsjers en hoge rotswanden. Wat een schitterende natuur!
Natuurlijk rijden we langs ‘El Capitan’, de ‘Half Dome’ en naar het uitzichtpunt ‘Glacier Point’.
Bij het bergmeer Tenaya Lake picknicken we en poedelen lekker met de voetjes in het water.
Dat is echt genieten!

We slapen 2 nachten vlak voor de ingang van het park in hotel Yosemite View Lodge of Cedar Lodge in El Portal.Tip

"* Koop bij een grote supermarkt een koelbox en doe meteen boodschappen voor een picknick onderweg. Elk hotel heeft een ijsmachine op de gang waar u gratis ijs kunt halen.Neem van thuis plastic zakken mee met een zip sluiting. * Schaf bij het eerste park direct de Nationale-Parken-pas (America the Beautiful Pass) voor $ 80,- per auto aan, deze is de gehele reis voor alle Nationale Parken op de route geldig."Dag
6

Yosemite National Park -> Bakersfield 350 km

We rijden bewust in zuidelijke richting naar Fresno om hier vandaan de afslag naar Sequoia National Park te nemen. Dit park is alleen vanaf deze route te bezoeken en willen we natuurlijk niet missen.

In Sequoia National Park parkeren we de auto en maken een wandeling door het bos met de mega grote bomen die een diameter van wel 30 meter hebben. De bekendste is de ‘General Sherman’.

Met een beetje geluk zien we vandaag ook nog beren die in dit park rondwandelen.

We rijden verder naar onze overnachtingsplaats Bakersfield waar we 1 nacht in hotel Best Western Hill House slapen.Dag
7

Bakersfield -> Death Valley 380 km

Vandaag rijden we in een hele andere wereld binnen: de woestijn!
We rijden naar de droogste, de laagste en vooral de warmste plek van Noord-Amerika; ‘Death Valley’.

In de zomermaanden kan het hier zelfs 50 graden worden!

We slapen vannacht (met airco) midden in de woestijn in een 4 **** hotel met zwembad, restaurant en een visitors center.

 Tip

"Zorg voor een volle benzinetank en neem voldoende water mee!"Dag
8

Death Valley -> Zion National Park 470 km

Vandaag vroeg op.
We maken een lange maar prachtige route richting de ‘rode’ gebergten van Zion National Park.

Eerst gaan we naar ons hotel in Springdale, net voor de ingang van het park.
Hier nemen we het pendelbusje naar Zion, want dit National Park is autovrij.

Met de gratis hop-on-hop-off bus rijden we door dit schitterende park.
We kunnen kiezen uit verschillende wandelroutes. Ook voor de niet-getrainde wandelaars zijn er genoeg mogelijkheden. Bij het bezoekerscentrum laten we ons voorlichten.

Voor de avonturiers onder ons: huur ter plaatse een fiets of waterschoenen en maak een wandeling door de rivier.

We slapen vannacht in hotel Majestic View Lodge in het gezellige plaatsje Springdale.
Hier zijn veel leuke restaurants te vinden!Tip

"Onze geheime tip; maak tijdens de rit vanuit de Death Valley naar Zion een kleine omweg door net iets ten noorden van Las Vegas het ‘Valley of Fire State Park’ te bezoeken, een klein maar super mooi park."Dag
9-10

Zion National Park -> Bryce Canyon National Park 150 km

Over route 89 rijden we verder naar Bryce Canyon National Park.
Hier wacht ons een overweldigend amfitheater. Zéker één van de hoogtepunten van deze reis.
Met de auto rijden we langs de diverse uitkijkpunten en eindigen bij het uitzichtpunt van het  amfitheater. Ongelofelijk, wat een natuurverschijnsel!

We lopen vandaag de ’Navajoo Trail’; een 2 uur durende wandeling via een zigzaggend pad naar beneden en later natuurlijk weer naar boven.

’s Avonds genieten we van de fantastische zonsondergang.

We slapen 2 nachten in hotel Brice Vieuw Lodge tegenover Ruby’s Inn en de supermarkt.Tip

"Rijd naar het uitzichtpunt ‘Horseshoe Bend’ om nog meer fantastische foto’s te maken. Maak de excursie naar Antelope Canyon rond het middaguur, de zonsinval is dan het mooiste."Dag
11

Bryce Canyon National Park -> Page 250 km

We staan vroeg op want we willen de zonsopgang in Bryce Canyon niet missen. Doe wel een warme trui aan want het is nog erg fris.

Hierna gaan we op pad om rond het middaguur in Page aan te komen. Vanuit Page maken we de vooraf gereserveerde excursie naar Antelope Canyon. Hier kun je namelijk niet met je eigen auto naar toe. Antelope Canyon is écht een absolute aanrader!

De vormen, de wanden, de kleuren en de lichtinval in de Canyon is werkelijk een unieke ervaring. We maken schitterende foto’s zonder hiervoor een cursus te hebben gehad. Onder begeleiding lopen we de Canyon door om daarna weer per jeep‘s teruggebracht te worden naar Page.

Natuurlijk rijden we ’s middags nog naar Lake Powell. We kunnen hier heerlijk zwemmen, een boot huren of waterskiën.

We overnachten in hotel Best Western Lake Powell.Tip

"De uitkijkpunten liggen allemaal aan linkerkant van de weg. Rij daarom eerst tot het einde van het park om zo op de terugweg bij alle uitkijkpunten te stoppen. Je hoeft dan niet iedere keer de weg over te steken."Dag
12-13

Page -> Grand Canyon 225 km

Vandaag staat één van de wereldwonderen op ons programma; de Grand Canyon!! Via de oostkant rijden we het Grand Canyon National Park in. Grand Canyon is één van Amerika’s meest indrukwekkende natuurverschijnselen, ontstaan door de wind en de Colorado River.
Naast de geweldige vergezichten vanaf de uitkijkpunten maken we ook een vooraf gereserveerde helikoptertour naar de bodem van de Canyon. Wat is dit spectaculair!
We slapen 2 nachten in hotel Best Western Squire Inn in Canyon Village. Tip

"Bezoek het IMAX theater in Grand Canyon Village waar het ontstaan van de Grand Canyon te zien is."Dag
14-15

Grand Canyon -> Las Vegas 450 km

Onderweg naar de meest gekke stad van de wereld rijden we een klein stukje over de beroemde 'Route 66' en maken we een stop bij de Hooverdam. We rijden over de nieuwe ‘Hoover Dam Bypass Bridge’, parkeren onze auto om vervolgens een klein stukje over de brug te lopen. Doodeng! Zelfs voor mensen zonder hoogtevrees!

Na een half uur komen we in een hele andere wereld. Een groter contrast tussen natuur en stad is niet denkbaar! Je kunt het zo gek niet vinden of het is in Las Vegas. Buiten de casino’s heeft ook ieder hotel zijn eigen thema en show.

’s Avonds slenteren we over de wereldberoemde Strip waar het één grote kermis is.

We slapen 2 nachten in een 4 **** hotel aan de Strip van Las Vegas.
 Dag
16

Vlucht Las Vegas -> Amsterdam

De laatste dag van deze mooie reis is aangebroken. Na het inleveren van de huurauto op de luchthaven van Las Vegas vliegen we weer terug naar Amsterdam.Dag
17

Terug in Nederland

Aankomst op Amsterdam Schiphol.

Reacties op deze reis

Familie de Bruin

Wat een onvergetelijke ervaring! De reis was tot in de puntjes verzorgd. Onze verwachtingen zijn overtroffen. Met diverse persoonlijke tips hebben ze onze reis onvergetelijk gemaakt.

Heer en mevrouw Weststraaten

Onze rondreis is van A tot Z helemaal voor ons samengesteld en alles is vlekkeloos verlopen. We hebben zelfs leuke tips meegekregen voor wandelingen in Bryce Canyon!

Hr. Nieuwhuizen

Ik heb deze reis alleen gemaakt en ook daarvoor hebben de Experts mij zeer vakkundig geholpen en allerlei goede adviezen gegeven. Ik had een goede huurauto en heb onderweg in hele goede hotels geslapen. Wanneer kan ik weer?

Familie Post

Na heel veel zoeken kwamen we terecht bij Expert in Reizen. Zij hebben voor ons een fantastische reis uitgezocht. Ook rekening houdend met onze kinderen van 5 en 9 jaar oud. Het was echt helemaal super! We zullen zeker in de toekomst weer gebruik gaan maken van de expertise van deze firma.

Familie Brouwer

We hebben een fantastische reis gemaakt met de prima huurauto. De afstanden waren goed te doen. We kregen zelfs een Tomtom mee van de Experts die ze vooraf met de adressen in hadden gesteld, ideaal! De hotels onderweg waren zeer goed. Onze dochter van 16 heeft het ook goed naar haar zin gehad en haar ogen uitgekeken (vooral het shoppen).Vanaf € .......,0 per persoon. ( op basis van een 2 persoons kamer ) exclusief de vlucht.

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen.
Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, de gewenste auto en de vliegtarieven.
De genoemde prijs is een vanaf prijs. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen.
Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost.
Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Expert in ….. is een onderdeel van VakantieXperts de Groot met vestigingen in Vlaardingen en Maassluis

 

Wij bestaan ruim 60 jaar en hebben zeer ervaren vakantieadviseurs in dienst die zelf diverse reizen door de USA en Canada hebben gemaakt.

Wij zijn maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen.
Het type auto, middenklasse hotels of luxe?  
De genoemde prijs is een vanaf prijs en is afhankelijk van het seizoen en de vliegtarieven.
Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. 

Maak een afspraak met ons en
wij vertellen alles over deze reis.

Bel ons 010-4348677
of stuur een e-mail:


Langskomen kan natuurlijk ook:Je vindt ons in Vlaardingen en Maassluis:
VakantieXperts de Groot
Billitonlaan 10
3131 LK Vlaardingen
010-4348677
vlaardingen@vx.nl
VakantieXperts de Groot
Dr. Kuyperkade 6
3142 GB Maassluis
010-3030227
maassluis@vx.nl

Terug omhoog