Afspraak maken?

Klik hier
New York heeft alle ingredienten voor een geslaagde stedentrip op nog geen 7 uur vliegen.
Voor ieder wat wils. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij één van de vele musea, je kunt hier winkelen tot je erbij neervalt, om vervolgens 's avonds je tanden in een echte Amerikaanse burger te zetten. Mijn persoonlijke highlights en tips voor New York vind je allemaal terug in deze reis!


Verblijf

Het verblijf tijdens deze reis is in het 3-sterren hotel Ameritania. Mocht dit hotel niet meer beschikbaar zijn dan zorgen wij voor een goed alternatief.
Verblijf in een luxe 4- of 5-sterren hotel? Geen probleem, wij zoeken het uit!Hoogtepunten

Brooklyn Bridge, Ground Zero, Vrijheidsbeeld, Central Park, Top of the Rock, High Line.Eigen ervaring

Deze reis is samengesteld door eigen ervaringen. Uiteraard is een langer/korter verblijf mogelijk. Alles is 'op maat' samen te stellen.
Wij bieden vele combinaties aan met deze stad, zoals bijvoorbeeld New York & Miami of New York & las Vegas.Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies in deze reis zijn optioneel en slechts suggesties. Wij hebben nog vele andere tips om het verblijf in New York helemaal naar ieders smaak aan te passen.

Uw reis begint hier
Dag
1

Vlucht Amsterdam -> New York

Vandaag vertrekken we vanaf Amsterdam en vliegen naar New York met een rechtstreekse vlucht.
Eenmaal daar aangekomen doorlopen we de immigratie procedures en nemen de shuttleservice naar ons hotel in Manhattan.

Om direct goed de sfeer te proeven van deze geweldige stad, pakken we de metro richting Times Square; één van de beroemdste straten ter wereld.  Op Times Square vind je allerlei theaters met bijzondere (Broadway) musicals..
We kijken onze ogen uit en worden bijna verblind door de vele billboards met neonreclame, grote schreeuwende reclameborden en bewegende videobeelden.
Staande op de trap van Times square bekruipt ons het ultieme ‘New York’ gevoel, woorden schieten tekort!

We stappen een lokaal burgerrestaurant in en genieten van de XXL-porties die ze hier ‘standaard’ serveren.
Daarna keren we terug naar ons hotel en geven toe aan de jetlag.

We slapen 4 nachten in hotel Ameritania.Dag
2

Van de Brooklyn Bridge tot aan Ground Zero

Vroeg op. Dat is geen enkel probleem met de jetlag, we hebben een paar heerlijke dagen in het vooruitzicht om deze geweldige stad te gaan verkennen.
Er is zoveel te ontdekken en te bekijken in de vele interessante musea. Natuurlijk zijn er ook een paar uurtjes in de planning  opgenomen om te shoppen.

We beginnen de ochtend zoals een echte New Yorker; bij de Starbucks voor het ontbijt.
Hierna zetten we koers naar de Brooklyn Bridge.

Lopend over de Brooklyn Bridge genieten we van de prachtige skyline.
Aan de overkant rusten we even uit op een bankje en tegelijkertijd dromen we weg bij het uitzicht op de wolkenkrabbers. Adembenemend!

Terug vanuit Brooklyn pakken we één van de vele ‘Yellow Cabs’ om ons naar het 9/11 Memorial op Ground Zero te brengen, gelegen in het zuiden van Manhattan.

Het is echt een indrukwekkende plek om de rillingen van te krijgen!

We stappen een metrostation binnen en nemen de metro richting het Meatpacking District voor een late lunch in één van de trendy restaurants in deze wijk.

De rest van de middag gebruiken we om te shoppen, ook één van de highlights in 'The City that Never Sleeps'! En waar beter te beginnen als bij het mega-grote warenhuis Macy’s.
Als we het Guinness Book of Records mogen geloven, het grootste warenhuis ter wereld. Alleen daarom al moet je Macy's gezien hebben!Tip

"Tien meter boven de grond en ruim 2,5 kilometer lang slingert The High Line door Hells Kitchen, Chelsea en het Meatpacking District. The High Line is een oude spoorlijn die is omgetoverd tot 'zwevend' stadspark en behoort inmiddels tot de meeste bezochte attracties van New York. Loop hier zeker even doorheen wanneer je hier in de buurt bent."Dag
3

Vrijheidsbeeld, Top of the Rock en fietsen door Central Park

Vandaag staan er een aantal hoogtepunten van New York op het programma.
Allereerst het Vrijheidsbeeld.

Wij nemen een van de ferries vanaf de FDR drive. Vanuit de verte lijkt het beeld klein, maar dichterbij Liberty Island is het kunstwerk toch wel erg indrukwekkend.
Eenmaal terug op Manhattan pakken we de metro met als eindbestemming Top of The Rock (Rockefeller Center).
Het uitzicht vanaf de 70e etage over Manhattan is onbeschrijflijk. De camera draait overuren!

’s Middags staat een fietstour op het programma door Central Park! Tijdens deze uitgebreide tour onder leiding van een Engelstalige gids bezoeken we de meest bekende hotspots van het park. In Central Park zijn speciaal voor fietsers en joggers fiets/wandelpaden aangelegd, dus van het drukke verkeer hebben wij hier geen last.Tip

"Je kunt het Vrijheidsbeeld op veel manieren bekijken maar je kunt er ook in! Het museum in de voet is interessant, maar je mag ook naar boven, zelfs tot in de zevenpuntige kroon. Daarvoor moet je wel ruim van tevoren reserveren, want het aantal beschikbare kaartjes is gelimiteerd!"Dag
4

Een dagje cultuursnuiven

Op ons lijstje staat vandaag in ieder geval het MoMa (Museum of Modern Art) en het Guggenheim Museum. Dit museum is een begrip in de kunstwereld. 

Op de 5e etage van het MoMa vinden we een toprestaurant, waar we een overheerlijke lunch nuttigen.
Op naar het volgende museum.. Het Guggenheim museum, gelegen in de luxe wijk, The Upper East Side.

We staan verbaasd van dit ronde, bijna aaibare gebouw tussen de strenge hoekige wolkenkrabbers. Het Guggenheim Museum heeft een indrukwekkende verzameling beroemde, moderne kunstwerken onder haar typische dak.

Nu we onszelf toch in de Upper East Side bevinden, vervolgen we de dag met een middagje "kijken, kijken, niet kopen" op 5th Avenue.  Hier passeren we onder andere de etalages van Chanel, Gucci, Louis Vuitton. De duurste winkelstraat in New York en waarschijnlijk de hele wereld!

Hierna gaan we terug naar het hotel en frissen ons op.
Vanavond staat er een musical op het programma. Voor dat we een taxi nemen richting Broadway, dineren we eerst in Hell’s Kitchen. Een wijk die bekend staat om zijn culinaire hotspots.Tip

"De meeste musicals zijn al weken van te voren uitverkocht en daarom is het slim je musical vooraf te reserveren. Wij helpen je graag bij het bestellen van kaarten voor bijvoorbeeld Chicago, the Book of Mormon, Mamma Mia, Jersey Boys, the Phantom of the Opera, the Lion King en Wicked."Dag
5

Feel the Soul!

De laatste dag in deze wereldstad is helaas alweer aangebroken maar we genieten er optimaal van.
Na het ontbijt worden we opgehaald voor een Harlem Gospel Tour! 
De ca. 3,5 uur durende wandeltocht brengt ons door de moderne en tegelijkertijd historische wijk Harlem.
We woonden er zelfs een echte gospel dienst bij in de kerk! Echt een hele gave ervaring!

We sluiten deze laatste dag af met een typische New Yorkse lunch!
Op één van de vele straathoeken genieten we van het echte ‘street-food’.
Een hotdog of een pizza, zo uit het vuistje!

Aan het einde van de dag worden we opgehaald door de luchthaven shuttle en kijken terug op vijf fantastische dagen in deze geweldige stad!Dag
6

Terug in Nederland

Aankomst Amsterdam Schiphol.

Reacties op deze reis

A. van der Meide

Voor ons was het de 1e keer in New York en het heeft al onze verwachtingen overtroffen! Wat een super stad! We willen terug!! We hebben heel veel gelopen en af en toe de metro genomen. Het bezoek aan de Top of Rock was één van de hoogtepunten, wat een geweldig uitzicht! Ground Zero was ook erg indrukwekkend. Kortom een fantastische trip gemaakt en heel veel gehad aan alle tips die we meekregen van Expertinreizen.

Familie van Strijen

Afgelopen weekend een paar fantastische dagen in New York beleefd! Het was voor ons de eerste keer met onze tieners, maar zeker niet de laatste, er is zoveel te zien! Een must is één van de vele musicals op Broadway, wij hebben gekozen voor The Lion King, wat een belevenis! Onze absolute aanrader: ga op zondagmiddag naar Central Park. Alle New Yorkers gaan hier dan naartoe om lekker te relaxen, te picknicken of een balletje te trappen. Ook voor jezelf lekker om even bij te komen. Experts in Reizen, bedankt voor de Top Service en tot snel!

Mevr. de Bie

Wij hebben een onvergetelijke reis beleefd, wat een gave stad! De reis die experts in reizen voor ons heeft samen gesteld voldeed nog meer dan wij ooit hadden kunnen dromen.

Voor ons was het een droom die uitkwam, de medewerkers hebben de reis tot in de puntjes verzorgd, een hotel midden op Times Square, een hele leuke tour langs de hoogtepunten uit de films en een wandeling door Central Park. En als afsluiting een helikopter vlucht boven  New York. Kortom wij kijken terug naar een hele mooie reis. We weten nu waarom het ‘the City that never sleeps’ heet en we weten zeker dat we er nog vaker zullen komen.Wij plannen voor u de ideale reis
Expert in ….. is een onderdeel van VakantieXperts de Groot.

 

VakantieXperts de Groot bestaat ruim 60 jaar en heeft reisbureaus in Vlaardingen en Maassluis. Wij zijn een franchise reisbureau en aangesloten bij de keten VakantieXperts.

 

Wij hebben Experts in dienst die verstand hebben van alle bestemmingen over de hele wereld. Wij stellen graag jouw droomvakantie samen!

Maak een afspraak met ons en
wij vertellen alles over deze reis.

Bel ons 010-4348677
of stuur een e-mail:


Langskomen kan natuurlijk ook:Je vindt ons in Vlaardingen en Maassluis:
VakantieXperts de Groot
Billitonlaan 10
3131 LK Vlaardingen
010-4348677
vlaardingen@vx.nl
VakantieXperts de Groot
Dr. Kuyperkade 6
3142 GB Maassluis
010-3030227
maassluis@vx.nl

Terug omhoog